april 2008. - Obuka članova za rad na računaru

   Pod pokroviteljstvom Ministrastva rada i socijalne politike Republike Srbije od aprila 2008.godine počela je realizacija redovne programske aktivnosti - obuke članova Udruženja i članova njihovih porodica za rad na računaru.
   Obuka se obavlja u prostorijama Udruženja distrofičara, u grupama, po određenim temama, a na kraju obuke obezbeđeno je polaganje testa i dobijanje uverenja o poznavanju rada na računaru.
   Cilj obuke članova je prvenstveno da se njihova prinudna izolovanost, koju im je bolest nametnula, postepeno prevaziće druženjem sa drugim članovima, promenom sredine i razmenom iskustava, a zatim i da znanje koje budu stekli iskoriste kao šansu da postanu samostalni i ravnopravni članovi društva kroz zaposlenje i druge vidove angažovanja. Pored ovog obaveznog dela, na časovima obuke, članovi se zabavljaju uz igrice i muziku, pa ona, otuda, pored obrazovnog ima i zabavni karakter.
   Ovo je primer koliko naše malo angažovanje njima zaista znači puno, jer je atmosfera na časovima pozitivna i članovi sa nestrpljenjem očekuju ponovne susrete.
     


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702