Jul 2008. - Tradicionalno takmičenje distrofičara u sportskom ribolovu

   Distrofičari iz Čačka, Paraćina, Novog Pazara, Kragujevca, Užica, Smedereva, Niša, Beograda i domaćina Kraljeva nedavno su učestvovali na tradicionalnom takmičenju u sportskom ribolovu ,,Žiča 2008”. Na idealnoj ribolovačkoj stazi žičkog ribnjaka bilo je deset tročlanih mešovitih ekipa, njihovi pratioci, organizatori, brojna publika i predstavnici medija.
Posle veoma zanimljivog dvočasovnog nadmetanja, Branko Luković, sudija sa međunarodnom licencom, izmerio je ulov, a zatim, tokom zajedničkog druženja u restoranu ,,Sunce”, proglasio najuspešnije u ekipnoj, pojedinačnoj ženskoj i pojedinačnoj muškoj konkurenciji.
U ekipnoj konkurenciji pobedili su Paraćinci, sa ulovom od 6.620 grama i devet sektorskih plasmana. Drugo mesto osvojila je ekipa Kraljeva sa 6.320 grama i 14,5 sektorskih plasmana, a treći su bili Kragujevčani sa ulovom od 4.420 grama i 15 sektorskih plasmana.
Pojedinačno, u konkurenciji žena, pobedila je Radunka Radosavljević iz Kraljeva, sa ulovom od 2.660 grama. U muškoj konkurenciji, najbolji je bio Života Radojković, takođe iz Kraljeva, sa ukupnim ulovom ribe od 3.720 grama.
Najuspešnije ekipe dobile su pehare, a pojedinačnim pobednicima, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dodeljene su prigodne nagrade, kao i medalje svim takmičarima.
Takmičenje distrofičara u sportskom ribolovu ,,Žiča 2008” besprekorno je organizovalo Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug. Finansijsku pomoć, prema svojim mogućnostima, pružili su Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Srbije, SO Kraljevo, Raška, Tutin i Vrnjačka Banja, Sportski centar ,,Ibar”, kao i udruženja distrofičara koja su učestvovala sa ciljem očuvanja tradicije i smisla svog postojanja.
Takmičenje je otvorio doktor Nikola Krpić, nagrade je uručio Stevan Todorović, a takmičarima se prigodnim pozdravom obratio i Radovan Pavlović, predsednik Saveza distrofičara Srbije.
.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702