Četvrte Olimpijske igre distrofičara Srbije
(Grza, od 28.08. – 31.08.2008.godine)

   Četvrte Olimpijske igre distrofičara Srbije ''Grza 2008'' održane su od 28. do 31. avgusta 2008. godine. Uspešni realizatori bili su Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga i Savez distrofičara Srbije u saradnji sa streljačkim klubom ''SFS Borac'' iz Paraćina.

   Pokrovitelji igara bili su Ministarstvo za rad i socijalnu politiku  i SO Paraćin.

   Igre su organizovane po pravilima atletskih takmičenja prilagođenim osobama sa invaliditetom, a koje su redovni članovi Udruženja distrofičara  sa teritorije Srbije. Na Četvrtim Olimpijskim igrama distrofičara Srbije, u izletištu Grza kod Paraćina, učestvovale su ekipe iz Beograda, Niša, Smedereva, Kruševca, Kragujevca, Leskovca, Užica, Čačka, Kraljeva, Paraćina, Novog Pazara, Gračanice, Šapca, Zaječara i Vranja.

   U fer borbi, u duhu sporta i prijateljstva, sa puno požrtvovanja, distrofičari su se nadmetali u sledećim disciplinama: streljaštvu, pikadu, čunjevima, trkama elektromotornim kolicima sa preprekama. Pobednicima su dodeljeni pehari, medalje i diplome.

   Udruženje distrofičara Kraljevo, ekipno su veoma uspešno predstavljali: Radojković Života, Manić Milan i Milovanović Zoran, i dobitnici su diploma za osvojeno II mesto u disciplini -vazdušna puška i III mesto u disciplini - pikado. 

   Sekretar UDK Stevan Todorović, pratio je ekipu na Olimpijskim igrama distrofičara u Grzi, što je pojačalo i onako veoma prijatne utiske sa takmičenja.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702