Avgust 2008. - Računari za male distrofičare

   Spojivši humano i korisno, kraljevačka filijala Banke Inteza, poklonila je nedavno distrofičarima Kraljeva pet računara Pentijum četiri, omogućivši im tako lakše školovanje i savladavanje novih znanja.

   Jedan  uzgredni apel nekih od članova krljevačkog Udruženja distrofičara predstavnicima Banke Inteza bio je sasvim dovoljan da se organizuju i prikupe pet konfiguracija Pentijum četvorke, koje su za njihove potrebe bile prevazidjene, ali za računarske početnike, više nego dovoljne.
   Računari će deci distrofičrima, olakšati, zbog bolesti, otezano redovno školovanje, preko interneta otvoriti prozor u svet i omogućiti sticanje novih znanja. Izuzetno smo zahvalni Banci Inteza na ovom nadasve humanom gestu, rekli su za Glas osiguranika, prim. dr Nikola Krpić, potpredsednik Udruženja distrofičara Kraljeva i  sekretar Udruženja, Stevan Todorović.
   Zadovoljstvo što su bili u prilici da, kako su sami rekli,  pomognu one kojima je pomoć preko potrebna, izrazili su i predstavnici Banke Inteza.Radmila Todorovska je podvukla da ovoj Banci ovo nije prva humanitarna akcija i da se iskreno nada da će ih biti još.
   Inače, na području Raškog okruga ima 75 osoba  obolelih od mišićne distrofije, samo  na području kraljevačke opštine 35, od čega 10 učenika. Upravo zbog njih u Udruženju se nadaju da će biti još ljudi dobre volje, spremnih da pomognu ovim mališanima da žive život kao i sav normalan svet.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702