18-24. maj - Sunce jednako sija za sve
Nedelja borbe protiv neuro-mišićne distrofije

   U Specijalnoj bolnici za lečenje i rehabilitaciju neuro-mišićnih bolesti u Novom Pazaru, gde je smešten najveći broj obolelih od ove bolesti, sprovedena je akcija obeležavanja ''Nedelje borbe protiv neuro-mišićne distrofije'' u periodu od 18-25.maja.
   Udruženje distrofičara iz Kraljeva i Udruženje OSI ''Živeti zajedno'' iz Novog Pazara uz podršku osoblja Specijalne bolnice priredio je prigodan kulturno-zabavni program, za decu i omladinu ove ustanove. Naš poznati književnik, nobelovac Ivo Andrić rekao je: ''Vrlo rano sam saznao da svaki minut života može biti težak koliko i život ceo.'' Ove njegove reči trebaju biti opomena svima nama koji nismo upoznati sa bolešću mišićne distrofije, jer ona često puta dolazi iznenada i bez naše volje.
   A da bi obolelima od ove bolesti bilo lakše i lepše pomozimo im tako što ćemo se svi mi edukovati, stvarati svet i društvo sa moralnom odgovornošću i, stvarati svet jednak za sve. U tom smislu i cilju i Teatar ''Sunce'' iz Kraljeva je kao  uvek i ove godine dao skroman doprinos izvodeći pozorišnu predstavu namenjenu najmlađima, kao i svim obolelim na lečenju u Specijalnoj bolnici. Pozorišnu jednočinku ''Majstor za sve'' koju je napisao Zoran Savković-Džeri, ujedno i glumac sa svojim mlađim učesnicima Voštinić Nikolom, Popović Filipom, Dimitrijević Sandrom, Okošanović Marijom i Đorović Vanjom izveo je, uz povremene prekide aplauzom oduševljene publike, ovaj komad. Svojim divnim  glasom Marija Okošanović, uz pratnju na harmonici svog mlađeg kolege, Stanojević Vojina,  oboje učenika srednje  Muzičke škole ''Stevan Mokranjac'' iz Kraljeva, očarali su sve prisutne. Nikako ne smemo zaobići ni sekretara Udruženja distrofičara  Kraljevo, Stevana Todorovića, koji je  inicijator ove akcije, kao i Zorana Krstića, predsednika Udruženja OSI ''Živeti zajedno'' . Udruženje distrofičara Kraljevo je podelilo poklone najmlađima na trajnom smeštaju u Specijalnoj bolnici u Novom Pazaru, rastajući se uz osmehe na licu i  obećanje da će se i sledeće godine družiti na ovom istom mestu.

    


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702