Pete Olimpijske igre distrofičara Srbije
(Grza, od 10.08. – 13.08.2009.godine)

   Pete Olimpijske igre distrofičara Srbije ''Grza 2009'' održane su od 10. do 13. avgusta 2009.godine. Realizatori su bili Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga i Savez distrofičara Srbije u saradnji sa AK ''SFS Borac'' i streljačkim klubom ''SFS Borac'' iz Paraćina.

   Pokrovitelj igara je bilo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Srbije. 

   Igre su organizovane po pravilima atletskih takmičenja prilagođenim osobama sa invaliditetom, a koji su redovni članovi Udruženja distrofičara sa teritorije Srbije. Na Petim  Olimpijskim igrama distrofičara Srbije, u izletištu Grza kod Paraćina, učestvovale su ekipe iz Beograda, Niša, Smedereva, Kruševca, Kragujevca, Leskovca, Užica, Čačka, Kraljeva, Paraćina, Novog Pazara, Gračanice, Šapca, Zaječara, Vranja i Saveza distrofičara Vojvodine.

   U fer borbi, u duhu sporta i prijateljstva, sa puno požrtvovanja, osobe obolele od mišićne distrofije, nadmetali su se u sledećim disciplinama: streljaštvu (vazdušna puška), pikadu, obaranju čunjeva, trkama elektromotornim kolicima sa preprekama i maratonu elektromotornim kolicima. Pobednicima su dodeljene  medalje i diplome.

   Udruženje distrofičara Kraljevo, ekipno su predstavljali: Radojković Života, Manić Milan, Čurlić Nenad i Milovanović Zoran. Nenad Čurlić je dobitnik medalje i pehara za osvojeno I mesto u disciplini pikado, pojedinačno.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702