“Sunce” dečje nedelje u Novopazarskoj Banji
od 01.10.–08.10.2009.godine

   Povodom tradicionalnog obeležavanja Dečije nedelje u periodu od 1–8.10.2009.godine Udruženje distrofičara iz Kraljeva i Udruženje OSI ''Živeti zajedno'', uz svesrdnu pomoć osoblja Specijalne bolnice za lečenje progresivnih mišićnih i neuromošićnih bolesti iz Novog Pazara, organizovali su prigodan program. U programu su učestvovala deca koja se nalaze na lečenju i trajnom smeštaju u toj ustanovi, zatim muzički sastav ''Duga'' iz Novog Pazara i glumci Teatra ''Sunce'' iz Kraljeva: Dragan Pešić, Sandra Dimitrijević, Nikola Voštinić, Nikola Mitić, Zoran Savković-Jerry, Marija Vujošević i Katarina Ćosić.
   Gosti iz Kraljeva čitali su poeziju, monolog "Drobac" izveo je glumac Dragan Pešić, dok je imitator Nikola Voštinić pokupio mnoge simpatije razdragane publike izvodeći imitacije poznatih estradnih zvezda. Na kraju programa, kao šlag višegodišnjeg druženja, prikazana je jednočinka Zorana Savkovića Jerry-ja ''Pare kvare''.
   Ono što je bilo interesantno i što je krasilo ovu predstavu je to što je Jerry odigrao ulogu u kolicima čime se izjednačio sa ostalim osobama koje su tu bile na lečenju i trajnom smeštaju. I svakako aplauz nije izostao.
   Defektolog Specijalne bolnice gospođa Sabiha Torbić, koja je ujedno i otvorila ovo druženje, izrazila je duboku zahvalnost svim učesnicima programa uz poziv da se ova saradnja i dalje nastavi. Sekretar Udruženja distrofičara iz Kraljeva Stevan Todorović je kao i svake godine pripremio skromne poklone, kako bi deca koja se leče i koja su na trajnom smeštaju u ovoj ustanovi zaista doživela osećaj da nisu sama i zaboravnjena.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702