Četvrta smotra stvaralaštva distrofičara Srbije
(Mataruška Banja, 5 - 7. oktobra 2009. godine)

   U sklopu programskih aktivnosti za oktobar 2009.godine Savez distrofičara Srbije organizovao je ''Smotru stvaralaštva i kulture'' distrofičara iz cele Srbije. Tradicionalni domaćin ove manifestacije, održane od 5 – 7.10.2009.godine, bilo je Udruženje distrofičara Kraljevo.
   Na svojevrsnoj reviji stvaralačkih talenata učestvovalo je 40 članova Udruženja distrofičara iz Novog Sada, Beograda, Šapca, Smedereva, Kragujevca, Paraćina, Zaječara, Niša, Leskovca, Čačka, Užica, Kruševca, Novog Pazara i Kraljeva da pokažu umetnički dar kroz radionice u pravljenju nakita od veštačkog materijala – fimo mase u oblikovanju ogrlica, narukvica, naušnica i drugog nakita.
   Ova manifestacija humanosti, lepote i umetničkog dara bila je prilika da ljudi sa invaliditetom napokon izađu iz svog, bolešću im nametnutog zatočeništva i, kroz druženje i pomoć instruktora, sagledaju svoj talenat i svoje mogućnosti i u ovom vidu socijalizacije.
   Koordinaciju rada pri radionicama, na zadovoljstvo svih učesnika, zvaničnih lica i gostiju ispred SDS organizovala je sekretarica Miroslava Stojković – Milošević uz stručnu pomoć Dragice Todorović, sekretara Udruženja distrofičara Šabac i Hedvige Burmazović, instruktora u kreativnim radionicama Saveza gluvih i nagluvih, distrofičara i cerebralaca, takođe iz Šapca. Cela smotra stvaralaštva tokom 2 takmičarska dana i druženje u hotelu ''Termal'' proteklo je, na opšte zadovoljstvo svih prisutnih, u prisustvu predstavnika domaćina iz UDK, na čelu sa sekretarom Stevanom Todorovićem.
    Četvrta smotra stvaralaštva distrofičara Srbije završena je izložbom nastalih radova, obnavljanjem starih  i sklapanjem novih prijateljstava, zajedničkim fotografisanjem, druženjem i zabavom na oproštajnom ručku sa jedinstvenom željom za novim susretom i žaljenjem što ovakve manifestacije ne traju duže.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702