34. šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije "Tara 2010"

   Savez distrofičara Srbije i ovog leta, u vremenu od 14-17. juna, bio je organizator 34. prvenstva distrofičara Republike Srbije ''Tara 2010''. Hotel ''Omorika'' na predivnoj Tari bio je gostoljubivi domaćin distrofičarima iz skoro cele Srbije koji su pokazali svoja šahovska umeća u tri kategorije: muškoj seniorskoj  i juniorskoj i u kategoriji žena.

   Na tom festivalu šaha i prijateljskog druženja na Tari učestvovala je i tročlana šahovska ekipa iz Udruženja distrofičara Kraljevo – Raški okrug. U njoj su bili: Jasmina Marinković, Života Radojković i Radenko Marenović.

   U brojnoj i jakoj konkurenciji oni su dostojno prezentovali naše Udruženje. Jasmina Marinković u konkurenciji žena na Republičkom takmičenju osvojila je visoko treće mesto dobivši medalju i simboličnu novčanu nagradu. Članovi muške seniorske ekipe imali  su nešto slabiji plasman u odnosu na ranije godine, kao da su se pridržavali onog olimpijskog pravila – važno je učestvovati.

   Sve u svemu, ova manifestacija protekla je na najvišem sportskom i takmičarskom nivou, uz prijateljsko druženje i razmenu životnih iskustava u tih nekoliko dana sa jedinstvenom željom starih i novih prijatelja za novim susretima iduće godine.





Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702