35. šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije
''Banja Koviljača 2011''

   Savez distrofičara Srbije i ovog leta, u vremenu od 4-7. jula, bio je organizator 35.šahovskog prvenstva distrofičara Republike Srbije ''Banja Koviljača 2011''. Hotel ''Elena & Mateja'' u predivnom banjskom ambijentu bio je gostoljubivi domaćin distrofičarima iz skoro cele Srbije, sem Vojvodine koji su pokazali svoja šahovska umeća u tri kategorije: muškoj seniorskoj i juniorskoj i u kategoriji žena.

   Na tom festivalu šaha i prijateljskog druženja šahovskih ekipa iz 13 gradova učestvovala je i tročlana šahovska ekipa iz Udruženja distrofičara Kraljevo – Raški okrug. U njoj su bili: Kristina Voštinić, Života Radojković i braća Predrag i Nenad Čurlić. U brojnoj i jakoj konkurenciji oni su dostojno prezentovali naše Udruženje. Članovi naše ekipe imali su nešto slabiji plasman u odnosu na ranije godine, kao da su se pridržavali onog olimpijskog pravila – važno je učestvovati.

   Kristina Voštinić zauzela je 9. mesto u konkurenciji žena, Predrag Čurlić osvojio je 4, Života Radojković 13, a Nenad Čurlić 19. mesto u seniorskoj konkurenciji muškaraca.

   Sve u svemu, ova manifestacija protekla je na najvišem sportskom i takmičarskom nivou, uz prijateljsko druženje i razmenu životnih iskustava u tih nekoliko dana sa jedinstvenom željom starih i novih prijatelja za novim susretima iduće godine.

Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702