Šesta smotra stvaralaštva i kulture distrofičara Srbije
“Mladi i stvaralaštvo“ - Mataruška Banja 2011. g.

   I ove godine, po šesti put, Savez distrofičara Srbije organizovao je manifestaciju „Mladi i stvaralaštvo“ u okviru tradicionalne smotre stvaralaštva i kulture kroz projektovane aktivnosti umetničkih radionica izrade venecijanerskih maski, izrade lutaka sa srpskom narodnom nošnjom, pirografijom (pisanje na drvetu) i slikanja.
   I ove godine tradicionalni domaćin bilo je Udruženje distrofičara Kraljevo, a manifestacija je održana ponovo u hotelu „Termal“ u Mataruškoj Banji od 28-30.septembra. Učestvovala su članovi Udruženja distrofičara iz Novog Sada, Beograda, Šapca, Smedereva, Kragujevca, Paraćina, Zaječara, Niša, Leskovca, Čačka, Užica, Kruševca, Novog Pazara i Kraljeva. Ekipe su brojale po četiri člana, a kako naziv projekta kaže, obavezno je jedna osoba bila mlađa od 30 godina.
   Manifestaciji je prisustvovao i predsednik SDS Radovan Pavlović i Dragana Joksimović, pravnik u SDS, a stručnu pomoć u otkrivanju umetničkog dara i lepote stvaralaštva osoba sa invaliditetom pružile su Dragica Todorović, sekretarica Udruženja distrofičara Šabac i Hedviga Burmazović, instruktorka kreativne radionice Saveza gluvih i nagluvih, distrofičara i cerebralaca, takođe iz Šapca.
   UDK-RO na ovoj manifestaciji predstavljale  su Jasmina Marinković i Kristina Voštinić u pratnji sekretara Udruženja Stevana Todorovića. Takođe, Kraljevčane je predstavljao i Nebojša Smit, rukovodilac Kreativno-slikarske radionice pri UDK.
   Šesta smotra „Mladi i stvaralaštvo“ distrofičara Srbije završena je izložbom nastalih radova, a stari i novi prijatelji na oproštajnom ručku uz druženje i zabavu rastali su se uz razmenu poklona, fotografisanje i tople prijateljske pozdrave do novog susreta.

   



Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702