Sedmo tradicionalno takmičenje lica obolelih od mišićne distrofije

"Žiča 2012"

   U organizaciji Udruženja distrofičara Kraljevo – Raški okrug na ribnjaku u Žiči održano je pozivno takmičenje u sportskom ribolovu u disciplini ulov ribe udicom na plovak, slobodna tehnika pecanja.
Na startnim mestima takmičarske staze ribnjaka u Žiči, dvadeset četvoro takmičara iz Beograda, Paraćina, Kragujevca, Kraljeva, Smedereva, Šapca, Čačka i Novog Pazara, nadmetali su se u ulovu ribe u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.
   Na tropskoj vrućini lovila se dominantna riba u ribnjaku babuška, a ulovi su bili dobri. Nakon tročasovnog nadmetanja, merenjem ulova sumirani su rezultati u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.
   Tradicionalno, u restoranu "Sunce" vlasnika Dragana Beočanina, prijatelja i sponzora takmičenja, na svečanom ručku proglašeni su pobednici sedmog pozivnog takmičenja lica obolelih od mišićne distrofije.
Ekipa "Beograd" (Dušan Trojanović i Srđan Čikara) sa sedam sektorskih plasmana i ukupnim ulovom ribe od 3.420 grama našla se na trećem mestu, druga je ekipa "Paraćin" (Vladica i Jovica Milenković) sa pet sektorskih plasmana i ukupnim ulovom ribe od 4.390 grama, a ekipa "Kraljevo 1" (Nenad i Predrag Čurlić) šampioni su sedmog tradicionalnog takmičenja u sportskom ribolovu sa dva sektorska plasmana i ukupnim ulovom ribe od 9.600 grama.
   Četvrta je bila ekipa "Kraljevo 3", peta "Kraljevo 2", a sledile su ekipe "Smederevo 1", "Šabac", "Čačak 2", "Kragujevac", "Kombinovana ekipa", "Čačak 1" i "Smederevo 2".
   U pojedinačnoj konkurenciji treće mesto pripalo je Dejanu Makragiću ("Kraljevo 3") za ulov ribe od 2.510 grama, drugi je Predrag Čurlić ("Kraljevo 1") sa ulovom od 3.680 grama, a laskavu titulu "Majstor staze" , medalju i pehar za ulov ribe od 5.920 grama osvojio je Nenad Čurlić ("Kraljevo 1").
   Nakon uručenja medalja i pehara za osvojena mesta pobednicima, sekretar Udruženja distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Stevan Todorović, zahvalio se takmičarima na učešću:
  -Vaše učešće na sedmom takmičenju u ulovu ribe dokaz je vaše spremnosti da se uključite u društvene i sportske tokove i da takmičenje dobije epitet tradicije, da traje, kao jedinstvena sportska manifestacija. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, Vaš dolazak daje nam snagu da u ovim kriznim vremenima prebrodimo sve nedaće, a da takmičenje uslovno proglasimo i zabeležimo kao pobedu svih učesnika i takmičara, i organizatora i darodavaca. Našim prijateljima Draganu Beočaninu, vlasniku restorana "Sunce" i Bošku Slavkoviću , generalnom direktoru Fabrike vagona, Veliko hvala na nesebičnoj pomoći koju će distrofičari umeti da poštuju i cene – rekao je Todorović.
   Takmičar ekipe "Čačak 1" , Predsednik Saveza distrofičara Srbije Radovan Pavlović, pohvalio je organizaciju takmičenja:
- Udruženje distrofičara Kraljevo – Raški okrug ima dugu tradiciju rada i poslovanja, sve maniofestacije koje organizuju na visokom su nivou. Kao i uvek, utisci su odlični, u principu zadovoljavaju posebne kriterijume koji zahtevaju takmičari. Po tropskoj vrućini takmičenje je privedeno uspešno kraju zahvaljujući odličnoj organizaciji. Dolazak 12 ekipa iz centralne Srbije dokaz je angažovanosti celokupnog rukovodstva. Kao i svake godine, nosimo pozitivne utiske i lepe uspomene iz Kraljeva – kaže Pavlović.
   Uz bogat meni druženje je uz priču nastavljeno do kasnih popodnevnih sati. Pobednici su sa oduševljenjem pokazivali dobijena odličja, a fotoaparati i mobilni telefoni zabeležili su te trenutke kao verodostojni dokaz i potvrdu da je medalja na grudima i pehar u rukama delo njihovog znanja i umeća u ribolovnom nadmetanju.



Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702