Prvi regionalni sajam civilnog društva

Dok stvaramo, sve smo bliži jedni drugima

   U Kraljevu je 31.maja 2013. godine u Klubu odbornika u zgradi Gradske uprave grada Kraljeva održan Prvi regionalni sajam civilnog društva. Organizator ove manifestacije bio je Evropski pokret u Srbiji - Kraljevo u saradnji sa Udruženjem Prodor uz podršku USAID-ovog programa za lokalni razvoj.
   Cilj održavanja Sajma ovog tipa, bila je promocija rada, povećanje vidljivosti i pospešivanje uključenosti organizacija civilnog društva u demokratske društvene procese na putu EU integracija, a učešće su uzele organizacije civilnog društva registrovane na teritoriji Raškog i Moravičkog okruga, a posebno one koje se bave podizanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, razvijanjem dijaloga sa lokalnim samoupravama, pružanjem usluga u zajednici za različite društvene grupe, brigom o zaštiti čovekove okoline, o ljudskim pravima, razvoju demokratije i sl. Na otvorenim štandovima one su imale priliku da predstave uspešno realizovane projekte i aktivnosti.
   Tako je i Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug na svom štandu predstavilo dela članova i aktivista Udruženja koja su nastala u radionicama tokom projekata i redovnih programskih aktivnosti Udruženja u proteklom periodu. Veliku pažnju posetilaca, posebno onih najmlađih, privukle su maske i unikatan ručno rađen nakit.
   Sajam je pratila i tematska debata sa predstavnicima lokalnih samouprava, predstavnicima Kancelarije za evropske integracije, Kancelarije za saradnju sa civilniim sektorom, predstavnicima civilnog sektora i predstavnicima medija na temu: "Uloga civilnog sektora u procesu lokalnog društveno ekonomskog razvoja i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji", a tim povodom je održana i panel diskusija.
   Celokupan događaj je bogato medijski propraćen i predstavljen široj javnosti.



Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702