PROSLAVA 40.GODIŠNJICE POSTOJANJA I RADA UDK – RO

"Živeti među ljudima, na svetlosti dana"

   Živeti među ljudima, na svetlosti dana bio je moto skromne proslave koja je 15. novembra upriličena u prostorijama Udruženja distrofičara Kraljevo – Raški okrug, Zelena Gora 34, povodom četrdesetogodišnjice njegovog postojanja i rada.
Petnaestak članova Udruženja sa predsednikom dr Nikolom Krpićem, sekretarom Stevanom Todorovićem i članovima Upravnog odbora okupili su se da evociraju uspomene iz mnogo srećnijih i finansijski bogatijih vremena. Uz kafu, sok i neku partiju šaha prisetili su se svojih nekadašnjih drugova i prijatelja, zajedničkog druženja na proslavama jubileja, izletima i sportskim takmičenjima. U ovim vremenima opšteg siromaštva ovi skromni ljudi, kojima je pomoć potrebnija nego bilo kome, popričali su o organizovanosti njihovog života u savremenom društvu i odnosu državnih institucija prema njima.
Značajni jubilej Udruženja obeležen je prigodnim tekstovima u Ibarskim novostima, Vesniku MD i nastupom predsednika Udruženja dr Nikole Krpića na TV KA, sve sa ciljem da javnost i oni koji bi trebalo da štite interese osoba sa invaliditetom budu obavešteni da ovi ljudi postoje i da žele da se pojave na svetlosti dana. Njima treba pažnje i pomoći, oni to zaslužuju.



Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 5354-702