TAKMIČENJE U SPORTSKOM RIBOLOVU

"Žiča 2016"

   Пријатно јулско јутро, Сунце већ за конопац кренуло у освајање небеског свода изнад средњовековне Жиче. Просипа своје зраке по сребрнастим куполама и утапа их у жаркоцрвену боју зидова древног манастира најављујући врлину ужареног дана.
   Недалеко од поносне светиње опружило се Жичко језеро, Буди се из ноћног сна и умива сунчевим зрацима у јутарњој свежини. Светло и чисто дочекује своје традиционалне госте.
   Овог 21. јула, по једанаести пут, дошли су му заљубљеници у спортски риболов, чланови Удружења дистрофичара из Ужица, Чачка, Новог Пазара, Смедерева и, домаћина овог такмичења, Краљева. На „Жичу 2016“ пристигло је укупно 6 двочланих екипа лица оболелих од мишићне дистрофије, а придружило им се и петоро пратилаца да осете драж риболовачког поздрава „Бистро“.
   После љубазног дочека такмичара од стране секретара Стевана Тодоровића и социјалне раднице Милице Јелић из УДК-РО, пријатељских поздрава старих пријатеља у 8 часова, судија Млађо дао је знак за почетак такмичења. Ови упорни и храбри људи све до 11 часова водили су беспоштедну борбу, али са свим одликама фер-плеја. Желели су по врелини која је освајала, упркос томе што риба није „гризла“ да дођу до што бољег улова и освоје пехаре и медаље у екипној и појединачној конкуренцији.
   По завршетку такмичења и мерења улова, који због временских (не)прилика није био на завидној висини, сви учесници овог такмичења преселили су се у ресторан „Сунце“ где се традиционално проглашавају победници уз поподневни одмор, ручак и дружење.
   И док су се такмичари освежавали пићем, организатори „Жиче 2016“ уз помоћ доајена овог такмичења, Радована Павловића из Чачка, обрадили су укупне резултате.

Појединачни резултати

Сектор А
   1. Павловић Радован, Чачак I, 830 грама улова – златна медаља;
   2. Савић Зоран, Ужице, 430 грама улова – сребрна медаља;
   3. Чурлић Ненад, Краљево, 200 грама улова – бронзана медаља;

Сектор Б
   1. Ђокић Ана, Ужице, 530 грама улова – златна медаља;
   2. Макрагић Дејан, Краљево, 330 грама улова – сребрна медаља;
   3. Недељковић Јовица, Смедерево, 180г улова – бронзана медаља;

Екипни пласман
   1. Ужице, 3 секторска пласмана, укупни улов 1050 грама – златни пехар;
   2. Чачак I, 5 секторских пласмана, укупни улов 880 грама – сребрни пехар;
   3. Краљево, 5 секторских пласмана, укупни улов 530 грама – бронзани пехар;

   Победник међу пратиоцима био је Драгањац Милорад са 340 грама улова, добитник пехара.
Признање мајстор стазе и златни пехар освојио је Павловић Радован из екипе Чачак I са 830 грама улова.
   Свечану доделу пехара и медаља, уз фотографисање за успомену, обавили су секретар Стеван Тодоровић и стручна сарадница Милица Јелић из Удружења дистрофичара Краљево – Рашки округ.
После проглашења победника и додела медаља и пехара, у пријатном амбијенту ресторана „Сунце“ поподне је протекло уз богат ручак, такмичарске поштапалице на тему нешто слабијих резултата и пријатељске разговоре. На растанку је изражена јединствена жеља да се дух такмичења и лепота дружења понови у здрављу и весељу и на „Жичи 2017“.




Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 5354-702